Autoritățile fac presiuni asupra constructorului să avanseze cu lucrările pe segmentul de drum dintre Mihăiești și Drăghiceni. Stadiul, 35 la sută

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat marți, 13 iunie, că antreprenorul promite să finalizeze lucrările pe DN6, între localitățile Mihăiești și Drăghiceni, la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea circula fără restricții. În prezent, în șantier sunt mobilizați 297 muncitori și 193 utilaje.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a făcut verificări pe această porțiune de drum, acesta spunând că își dorește să preseze constructorul să avanseze cu reabilitarea, lucrările fiind acum la 35 la sută.

„Am convocat pe șantierul DN6 o ședință cu reprezentanții antreprenorului, reprezentanții firmei care asigură dirigenția de șantier și cu domnul Calin Cosmin, directorul DRDP Craiova, în care am discutat care sunt modalitățile optime de a sprijini și presa constructorul în desfășurarea lucrărilor de modernizare de pe toate zonele șantierului, pe tronsonul de drum cuprins între Alexandria și Craiova (Lot 2).

Stadiul acestora a ajuns la 35%, după cum urmează:

-La podul peste Olt, se execută lucrări de betonare a șapei, sablare și vopsire a tablierului metalic aferent uneia dintre deschideri;

-s-au turnat straturile de balast și de bază din mixtură asfaltică în zona intersecției DN150 cu comuna Drăghiceni;

-se execută lucrări de amenajare a drumurilor laterale, prin săpături, montare tuburi, betonare podețe și asfaltare;

– s-au executat lucrări de săpături pe o lungime de 18,34 km;

-s-au turnat 47.307/126.000 tone (24,24 km) de mixtură asfaltică AB 31.5 (stratul de bază);

-s-au turnat 25.000/64.000 tone (20 km) de mixtură asfaltică BAD 22.4 (stratul de legătură);

– s-au așternut 8.108 m3 de strat de formă din balast din totalul de 33.000 m3;

-s-au așternut 14.369 m3 de strat de fundație din balast din totalul de 64.000 m3;

-s-au forat, armat și betonat 93 piloți din totalul de 237;

– s-au executat lucrări la infrastructura și suprastructura a 5 poduri;

-se execută lucrări de montare a rigolei carosabile;

-se execută lucrări de săpături și de structură rutieră pe casete începând de la km 132 până la km 155;

– se execută lucrări la toate podețele aferente acestui tronson de drum. Antreprenorul promite să finalizeze lucrările la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea circula fără restricții. În prezent, în șantier sunt mobilizați un număr de 297 muncitori și 193 utilaje”, a arătat secretarul de stat, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Reabilitarea DN6 pe acest lot se desfășoară pe o lungime de 48 km, de la limita dintre județele Teleorman și Olt, până la limita dintre județele Olt și Dolj.

CNAIR a anunțat pe 2 mai 2022 că a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor pe DN 6 Alexandria-Craiova, între comunele Mihăiești și Drăghiceni. În realitate, lucrările au fost demarate în august 2022, durata de execuție fiind de un an și jumătate. Primele care au intrat în reabilitare au fost podul de la Stoenești și pasajele peste calea ferată de la Stoenești și Dăneasa, care erau într-o stare avansată de degradare.

sursa foto: facebook Irinel Ionel Scrioșteanu