Ansamblul Folcloric „Călușul” din Scornicești, marele premiu la Festivalul Național „Călușul Românesc” de la Slatina

Ediția a XXIII-a a Festivalului Național „Călușul Românesc”, ce a avut loc la Slatina, s-a încheiat duminică, marele premiu fiind câștigat de Ansamblul Folcloric „Călușul” din Scornicești.

Primarul din Scornicești, Daniel Tudor, a declarat că va sprijini permanent viața artistică din oraș.

„Cu mare bucurie, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că MARELE PREMIU, oferit „pentru prestația artistică deosebită și modul exemplar de prezentare a folclorului românesc”, la Concursul Național al Copiilor, a fost adjudecat de Ansamblul Folcloric „Călușul” din Scornicești. Este un premiu care ne onorează și, totodată, ne motivează, atât pe noi, cei care sprijinim neîncetat viața artistică din Scornicești, dar și pe cei care, trup și suflet, se dedică promovării și păstrării acestor frumoase obiceiuri românești.

Felicitări tuturor! Felicitări, dragi copii, felicitări maestrului-coregraf, Nelu Ene pentru munca depusă și rezultatele obținute!”, a spus primarul din Scornicești, Daniel Tudor.

Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc” de la Slatina s-a desfășurat în perioada 14-18 iunie, participând 2.000 de copii din județul Olt și din țară.

Trofeul concursului a fost obținut de Ansamblul Folcloric „Cătălina” al Palatului Copiilor Iași.