Cinci percheziții în Slatina și câte una în comunele Teslui și Mihăești, într-un dosar de trafic de droguri. Ce au descoperit în casele suspecților

Șapte percheziții domiciliare au fost efectuate, pe 17 iunie, în județul Olt, din care cinci au fost în Slatina și câte una în comunele Teslui și Mihăiești, într-un dosar de trafic de droguri de risc și cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Totodată, în cadrul acestui dosar, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, au pus în executare și un mandat de percheziție domiciliară, în Ilfov. Două persoane au fost arestate preventiv.

La perecheziții, oamenii legii au descoperit 4 kilograme de canabis, cocaină, dar și un cântar de precizie și 11 telefoane mobile.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 4 kilograme canabis, cantități de substanțe psihoactive și cocaină, 2 grindere cu urme de materie vegetală uscată, un cântar de precizie și 11 telefoane mobile.

La audieri au fost conduse peste 25 de persoane, atât cu implicare directă în vânzarea de droguri de risc şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv, cât şi consumatori ai unor astfel de substanţe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 17 iunie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. –  Biroul Teritorial Olt a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, față de două persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Ulterior, la data de 18 iunie 2023, cele două persoane au fost prezentate Tribunalului Olt, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, Poliţiei Municipiului Slatina din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.