Au furat 900 de litri de motorină din rezervorul unui tir parcat în comuna Deveselu. Doi tineri au fost arestați preventiv

Doi tineri de 31 de ani, din comuna Uda-Clocociov, județul Teleorman, au fost arestați preventiv, după ce ar fi furat 900 de litri de motorină din rezervorul unui tir, ce era parcat în comuna Deveselu. Tirul aparține unui cetățean ceh.

Polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, cei doi fiind cercetați pentru furt calificat.

„În fapt, la data de 8 iunie 2023, în jurul orei 09:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras motorină din rezervorul unui tir ce se afla parcat în comuna Deveselu, județul Olt.

La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu, care, din primele verificări, a stabilit faptul că, în noaptea de 7/8 iunie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras aproximativ 900 de litri de motorină din rezervorul unui tir ce se afla parcat în comuna Deveselu, județul Olt și care aparținea unui cetățean ceh.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat doi tineri, în vârstă de 31 de ani, ambii din comuna Uda-Clocociov, județul Teleorman, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În vederea documentării activității indracționale, în dimineața zilei de 21 iunie 2023, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii și un mandat de percheziție a unui vehicul.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri ce privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite, precum și 200 de litri de motorină”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

După administrarea probatoriului, la data de 22 iunie 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor doi tineri bănuiti de comiterea faptei a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Tot în cursul zilei de 22 iunie 2023, tinerii au fost prezentați Judecătoriei Caracal, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de aceștia.