Au furat motorină din rezervorul a două utilaje ce erau parcate în curtea Primăriei Ipotești

Un tânăr, din comuna Brebeni, județul Olt, a fost reținut, după ce ar fi fost implicat într-un dosar de furt calificat. Alte trei persoane sunt bănuite ca au participat la furturi, într-o singura zi. Primul furt ar fi fost comis pe 11 iunie, în comuna Brebeni.

Totodată, hoții ar fi furat 60 de litri de motorină de la utilaje ce erau parcate în curtea Primăriei Ipotești.

„În fapt, la data de 11 iunie 2023, în jurul orei 12:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Brebeni, județul Olt, cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11 iunie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Ipotești, județul Olt, cu privire la faptul că, în dimineața zilei de 10 iunie 2023, persoane necunoscute ar fi sustras aproximativ 60 de litri de motorină din rezervorul a două utilaje ce se aflau parcate în curtea unei instrituții publice din localitate.

În ambele cazuri a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor și dispunerea de măsuri legale”, se arată într-uncomunicat al IPJ Olt.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au identificat doi tineri, în vârstă de 19 ani, un bărbat, în vârstă de 34 de ani și un minor, în vărstă de 16 ani, toți din comuna Brebeni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma probatoriului administrat, la data de 26 iunie 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele unui tânăr de 19 ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.