Mai multe treceri peste calea ferată din Olt, modernizate. Senatorul Siminica Mirea: Cu PSD la guvernare, România va avea o infrastructură europeană de transport

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a anunțat ca vor fi făcuți pași importanți pentru ca intersecțiile și trecerile la nivel cu calea ferată, în mod particular cele din județ, să fie mai sigure, ca să nu mai apară evenimente rutiere nefericite, cu urmări grave.

Astfel, parlamentarul a adus în atenţia ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, nevoia de a face aceste intersecţii şi un drum de cale ferată un loc sigur pentru oameni şi bunurile lor.

Trecerile de la nivel cu calea ferată de la Arcești-Strejești și cea de la Piatra-Olt – Caracal vor fi modernizate.

CFR are în derulare proiectul „Modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată” pentru un număr de 160 de treceri cu nivel. În derulare, pe toate regionalele din ţară. La nivel de Regională Craiova, am obţinut modernizarea a trei treceri de risc maxim în zonele Arceşti-Strejeşti – două obiective, cât şi Piatra-Olt – Caracal.
Şi nu numai asta. Vom traversa mai sigur calea ferată pe relaţia Slătioara – Piatra-Olt, Piatra-Olt – Caracal, între staţiile Romula şi Vlăduleni, Frăsinet – Corabia, intersecţie cu DN54. Un obicetiv deja finalizat, aflat în fază de recepţie, este modernizarea celor două treceri de la km 213 + 415, km 214 + 812, pe lina CF 203, între staţiile Piatra-Olt – Arceşti, lucrări finalizate pe 18 mai. Paşi concreţi făcuţi pentru un trafic mai sigur, spre o Românie care, cu PSD la guvernare, va avea o infrastructură europeană de transport”, arată senatorul.