Un caracalean a fost reținut, după ce a condus fără permis. A refuzat să-i fie prelevate mostre biologice

Un bărbat de 58 de ani, din Caracal, a fost reținut, după ce a fost prins conducând făra permis. Totodată, caracaleanul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice.

Acesta a fost prins pe o stradă din municipiul Caracal, în timpul unui control al polițiștilor olteni.

„În fapt, la data de 26 iunie 2023, în jurul orei 10:45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Mihai Viteazul, din municipiul Caracal, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, însă bărbatul a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate spitalicească”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, cercetările fiind continuate.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la data de 26 iunie 2023, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 27 iunie 2023 să fie prezentat parchetului cu propuneri legale.

fotografie ilustrativă, arhivă