FOTO. Au început lucrările la podul de la Verguleasa. Prefectul de Olt: „Sperăm să deschidem circulația până când începe școala”

Lucrările la podul de la Poganu, din comuna Verguleasa, ce leagă județele Vâlcea și Olt, au început marți, 11 iulie, după efectuarea lor urmând a fi redeschisă circulația pentru mașinile cu un tonaj mai mic de 7,5 tone.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că lucrările sunt monitorizate și își dorește ca podul de la Verguleasa să fie redeschis circulației până când începe școala.

„A fost semnat contractul, iar marți, 11 iulie, au început lucrările pentru redeschiderea circulației pe podul de la Verguleasa. Termenul de finalizare este de 60 de zile, sperăm să deschidem circulația până când începe școala. Monitorizăm modul în care sunt desfășurate lucrările, pentru că vorbim de lucrări complexe, în primul rând, va fi demontat pasajul pietonal, apoi se va trece la montarea unui parapete pentru asigurarea siguranței rutiere și pentru protecția pietonilor. Circulația va fi reluată cu restricție de tonaj de 7,5 tone, pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

Reprezentanții DRDP Craiova au anunțat, pe 22 iunie, că expertiza tehnică permite reluarea circulației, cu condiția executării unor lucrări specifice, precum:
– demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri,
– înlocuire rosturi de dilatație,
– montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor,
– montare mână curenta, pentru protecția pietonilor,
-refacere rampe pod.

Zeci de persoane au protestat la începutul lunii mai, în fața Prefecturii Olt, împotriva deciziei autorităților de a închide podul de peste Râul Olt, dintre Drăgășani (județul Vâlcea) și Poganu, comuna Verguleasa (județul Olt). Oamenii spun că drumul pe care îl parcurgeau în șapte-opt minute este făcut acum în mai bine de o jumătate de oră, pe rutele ocolitoare puse la dispoziție de autorități.

Pe 21 martie, CNAIR a dispus închiderea circulației pe acest pod, stabilind ruta ocolitoare: DN64 (Drăgășani) – DJ678C (Orlești) – DJ678 (Buciumeni) – DN67B (Câmpu Mare).

sursa foto: Instituția Prefectului, Județul Olt