Senatorul Siminica Mirea: Propunerea PSD este aceea de a plafona adaosul comercial și de a suspenda temporar „taxele de raft”

Executivul va reduce prețul alimentelor de bază prin micșorarea adaosului comercial practicat de către producători și comercianți.

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a precizat că plafonarea va fi făcută pentru opt categorii de produse, precum: pâine, carne, ulei, ouă, lapte și brânzeturi, făină, mălai, cartofi, legume și fructe proaspete.

Parlamentarul a spus că plafonarea nu îi va afecta pe fermieri.

„Propunerea PSD este aceea de a plafona adaosul comercial și de a suspenda temporar „taxele de raft” pentru opt categorii de produse, inclusiv pâine, carne, ulei, ouă, lapte și brânzeturi, făină și mălai, cartofi, legume și fructe proaspete.

Fermierii nu trebuie să-și facă griji! Modelul plafonării adaosului comercial nu îi va afecta. Această măsură se aplică doar procesatorilor și comercianților și, prin urmare, nu se va pune o povară suplimentară asupra fermierilor pentru ieftinirea alimentelor. Scopul nostru este să protejăm lanțul de aprovizionare și să asigurăm un echilibru corect între toți actorii implicați.

Ne dorim un sistem echitabil și transparent, care să protejeze atât fermierii, cât și consumatorii. Colaborăm cu toți actorii implicați pentru a realiza obiectivul nostru de a aduce o scădere semnificativă a prețurilor și de a promova stabilitatea economică.

Vă asigurăm că angajamentul nostru este de a veni în sprijinul cetățenilor cu venituri mici și medii, protejându-i de impactul inflației și asigurându-le acces la produse indispensabile”, a anunțat senatorul Siminica Mirea.