Șoferii băuți sau drogați care provoacă un accident mortal, închisoare cu executare. STATISTICĂ: 417 conducători auto băuți sau drogați, depistați în Olt, în primele șase luni

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat joi, 13 iulie, activități de informare a șoferilor privind noile modificări legislative. Astfel, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Totodată, în baza noii legislații, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

„Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens.

În primele 6 luni ale anului 2023, în județul Olt, au fost depistați 417 conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și 95 fără permis de conducere.

Acțiunile de informare a conducătorilor auto continua și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu își pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.