Probele tânărului din Stoenești, mort de COVID, trimise la București. DSP Olt: Nu a fost exclusă infecția cu noua tulpină a SARS-COV2 care circulă în Marea Britanie

DSP Olt a transmis noi date privind cazul tânărului de 34 de ani, din Stoenești, mort din cauza COVID-19, la Spitalul Slatina. Probele tânărului, dar și de la alți doi membri ai familie sale au fost trimise miercuri, 27 ianuarie, într-un laborator din București, pentru a se vedea exact dacă este vorba despre noua tulpină a virusului SARS-COV2.

„Din datele anchetei epidemiologice actualizate s-a constatat ca doi dintre contacții de familie s-au pozitivat (test: RT- PCR ), în contextul în care s-au recoltat probe după decesul pacientului și s-a apelat serviciul 112. Având în vedere contextul epidemiologic actual, persoană întoarsă din Marea Britanie, DSP Olt nu a exclus etiologia infecției cu SARS- Cov 2, noua tulpină circulantă în  Marea Britanie, motiv pentru care, în data de 27 ianuarie 2021, probele recoltate, atât de la tânăr cât și de la contacți, au fost trimise către un laborator din București, care poate efectua etapa de secvențiere pentru noua tulpină”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Potrivit DSP Olt, pacientul s-a întors pe 13 ianuarie din Marea Britanie, fiind dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru perioada 13-26 ianuarie.

Ancheta epidemiologică efectuată în data de 22 ianuarie 2021 a arătat că a intrat în contact cu patru membri din familie, la adresa declarată.

Pe 20 ianuarie, tânărul din Stoenești a fost dus la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul  Spitalului Caracal, cu simptomatologie respiratorie.

„S-a efectuat un test rapid Covid-19  (cu rezultat negativ) și a fost investigat radiologic (rezultatul radiologic fiind pneumonie severă), motiv pentru care a fost dirijat către SJU Slatina. Concomitent, cu testul rapid s-a efectuat și un test RT- PCR, care a fost trimis pentru determinarea infecției Covid-19 în laboratorul DSP Olt. În data de 21 ianuarie 2021, rezultatul testului RT-PCR a fost pozitiv și transmis SJU Slatina, unde era internat. Evoluția pacientului, pe toată perioada de spitalizare ( 20- 23 ianuarie2021), a fost gravă și s-a soldat cu decesul, înregistrat în data de 23 ianuarie 2021”, mai spun reprezentanții DSP Olt.