Muncitor, mort la Stația de epurare a apei de la Salcia. Bărbatului de 54 de ani i s-a făcut brusc rău

Un muncitor care lucra la reabilitarea Stației de tratare a apei din Salcia, comuna Slătioara, județul Olt, din cadrul CAO, a murit luni, 24 iulie.

Acestuia i s-a făcut rău la locul de muncă și nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de cadrele medicale sosite la fața locului.

Tragedia a avut loc la etajul I al imobilului și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a coborî cadavrul bărbatului.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Olt, este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din comuna Poboru. Acesta era angajatul unei societăți cu sediul în București, ce subcontractase lucrarea de la CAO. Bărbatului i s-a făcut brusc rău, a căzut jos și nu a mai putut fi salvat.

La data de 24 iulie 2023, în jurul orei 11:20, Inspectorde Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în comuna Slătioara, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Poboru, județul Olt, angajat al unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectua lucrări la structura de rezistență a unor bazine de apă, a acuzat o stare de rău și a căzut la pământ.

În urma evenimentului, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical de pe ambulanța sosită la fața locului, fiind constatat decesul.

Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.