Primăria Bălteni a obținut fonduri de peste opt milioane de lei pentru înființarea drumului de acces către depozitul ecologic

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea, a semnat luni, 24 iulie, contractul de finanțare pentru înființarea unui drum de acces la Depozitul ecologic din comuna Bălteni, județul Olt. Proiectul Primăriei Bălteni are o valoare de 8.404.326 de lei, banii fiind accesați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primarul comunei Bălteni, Tudor Marineață, a precizat că ruta separată, de peste doi kilometri lungime, este extrem de importantă pentru comunitate. Mașinile care duc gunoi la depozitul ecologic de la Bălteni vor avea la dispoziție acest drum ce urmează să fie construit.

„Este important acest drum, pentru că el merge direct la depozitul ecologic. Pentru comunitatea noastră, acest proiect este extrem de important. Accesul va fi facil pentru toți cei care vor să ajungă la depozit, mașinile vor merge pe acest drum separat, prin pădure. Este o rută separată pentru accesul la depozitul ecologic, drumul având peste doi kilometri. La intrarea în Bălteni, drumul traversează pădurea, ajunge la calea ferată și iese la depozit. Urmează să scoatem la licitație acest proiect. Ne bucurăm că s-a aprobat, pentru că încercăm de câțiva ani să facem acest drum, doar la Ocolul Silvic a stat doi ani pentru aprobări”, a spus primarul din comuna Bălteni, Tudor Marineață.

În total, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Ioan Veștea, a semnat, luni, 24 iulie, 56 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 622.708.364,89 de lei.