Accident, în centrul Slatinei. A fost implicată și o ambulanță

Un accident rutier a avut loc marți dimineață, 25 iulie, chiar în centrul Slatinei, la intersecția de la Vălcea. Potrivit primelor date, o mașină ar fi lovit în plin o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță Olt, care mergea pentru preluarea unui caz. Ulterior, ambulanța a intrat într-un semafor din intersecție.

Ambulanța, condusă de un bărbat de 47 de ani, din Slatina, a intrat în intersecție cu semnalele luminoase și acustice pornite, intrând în coliziune cu mașina.

„Astăzi, 25 iulie 2023, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier la intersecția străzii Primăverii cu bulevardul A.I. Cuza din municipiul Slatina.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că o ambulanță, condusă de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Slatina, a pătruns în intersecție, pe culoarea roșie a semaforului electric, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din aceeași localitate, care nu i-a acordat prioritate.

În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Conducătorii auto implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pentru abaterile săvârșite, ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, respectiv bărbatului de 53 de ani pentru o perioadă de 90 de zile, iar bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 60 de zile.