Șeful IPJ Olt, Ionuț Ilinca: „Oltul se află în primele 10 județe din țară ca siguranță rutieră”

Șeful IPJ Olt, comisarul-șef Ionuț Ilinca (foto), a declarat joi, 27 iulie, în cadrul unei ședințe ce a avut loc la Prefectura Olt, că a scăzut numărul accidentelor rutiere mortale, în ultimele trei luni, Oltul fiind în primele județe din țară privind siguranța rutieră.

Comisarul șef a precizat că statistica pentru județul Olt privind evenimentele rutiere arată mult mai bine, grație intensificării controalelor din ultima perioadă.

„În primele trei luni ale anului, după cum ați văzut, au fost probleme mari pe linie rutieră, accidente grave, cu multe persoane decedate, din păcate. Ca urmare a acțiunilor inițiate în această perioadă, pot spune că stăm mult mai bine ca anul trecut. Din informațiile pe care le am, la nivelul Direcției Rutiere, județul Olt se află în primele 10 județe din țară ca siguranță rutieră . Rezultatul acestor acțiuni a fost unul foarte bun și vom continua mai departe acțiunile, pentru că scopul este siguranța rutieră, siguranța participanților la trafic și a cetățenilor, a spus Ilinca.

Acesta a precizat că raziile pe drumurile ce străbat județul Olt vor continua.

Printre cauzele generatoare de accidente, cele mai frecvente au fost: indisciplina bicicliștilor, viteza neadaptată la condițiile de drum, alte preocupări la volan, care au distras atenția. Au fost organizate foarte multe acțiuni și în mediul rural. Numărul sancțiunilor contravenționale aproape s-a dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a adăugat șeful IPJ Olt, Ionuț Ilinca.