Primăriile Dobrosloveni și Ianca riscau să intre în incapacitate de plată. CJ Olt le-a alocat bani din Fondul de Rezervă

CJ Olt a aprobat joi, 27 iulie, alocarea sumei de 1.500 de mii de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente de la nivelul primăriilor din comunele Dobrosloveni (suma de 1.000 de mii de lei) și Ianca (500 de mii de lei).

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că primăriile riscau să ajungă în incapacitate de plată.

„Din fondul de rezervă, astăzi, au fost alocate sume pentru comunele Dobrosloveni și Ianca, acestea având situații deosebite, urmând să intre în capacitate de plată dacă nu le alocam acești bani.

Nu există primărie să-i ajungă banii, eu de când fac administrație publică locală, UAT-urile, nu doar din județul Olt, ci din țară, în a doua parte a anului au anumite probleme financiare. Cu siguranță, sunt și anul acesta, numai că ele trebuie clasate pe gravitatea lor, din acest motiv am alocat bani pentru anumite localități care riscau să intre în incapacitate de plată.

În fiecare an, noi încercăm să alocăm o sumă de bani, din Fondul de rezervă din bugetul CJ Olt, și primăriile încep să solicite în a doua parte a anului pentru diverse proiecte, cofinanțări, datorii pe care le au. În general, în septembrie-octombrie, alocăm acești bani. Cu siguranță, o vom face și anul acesta”, a spus Marius Oprescu.

Primăria Dobrosloveni are nevoie de această sumă pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Totodată, Primăria Ianca va folosi sprijinul de 500.000 de lei pentru decontarea situațiilor de plată aferente proiectului finanțat din fonduri europene AFIR „Prima înființare a sistemului de canalizare menajeră în satul Ianca”.