Polițiștii au executat șase focuri de avertisment, la Drăgănești-Olt, după un conflict între două familii. Trei persoane au fost reținute

Două familii din Drăgănești Olt s-au încăierat sâmbătă, 5 august, în plină zi, pe strada Livezilor din localitate. Polițiștii au tras șase focuri de armă pentru a pune capăt conflictului, iar două persoane, cercetate pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, și una, acuzată de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, au fost reținut.

Conflictul a fost aplanat după intervenția mascaților.

„În fapt, la data de 5 august 2023, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe strada Livezilor din orașul Drăgănești-Olt, a izbucnit un conflict între membrii a două familii.

Întrucât un bărbat de 41 de ani și un tânăr de 23 de ani, ambii din orașul Drăgănești-Olt, au adresat amenințări cu obiecte periculoase unui bărbat de 53 de ani din comuna Dăneasa și nu s-au supus somațiilor polițiștilor de a înceta manifestările violente și de a arunca obiectele periculoase, polițiștii au executat 6 focuri de avertisment, în plan vertical.

În urma folosirii armamentului, nu au existat victime omenești sau pagube materiale.

Conflictul a fost aplanat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, iar persoanele implicate au fost conduse la sediul unității de poliție”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma controlului corporal, asupra unui bărbat de 61 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, implicat în eveniment, a fost găsită o armă albă.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice față de bărbatul de 41 de ani și tânărul de 23 de ani, iar față de bărbatul de 61 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În urma probatoriului administrat, la data de 6 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor trei persoane a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.