Percheziții la o firmă și la mai multe puncte de lucru, din Balș. Prejudiciul este uriaș

11 percheziție au fost efectuate miercuri, 9 august, la sediul unei firme și la mai multe puncte de lucru ale acesteia, din Balș. Totodată, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la sediul unei persoane juridice, din județul Gorj, cele două firme implicate în acest dosar fiind cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

Firma din Balș ar fi achiziționat produse alimentare, fără a înregistra operațiunile comerciale în contabilitate. Prejudiciul se ridică la 1.300.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit faptul că reprezentanții legali ai unei societăți comerciale, din orașul Balș, județul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziții de produse alimentare și nealimentare, de la un lanț comercial din România, în numele unei asociații de proprietari din județul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei.

Astfel, produsele achiziționate ar fi fost comercializate prin intermediul lanțului de magazine și al unităților de alimentație publică deținute de societatea în cauză, fără că operațiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente care privesc evidența contabilă a societății comerciale din orașul Balș, pentru perioada 2016 – 2021.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.