Ce construiește Primăria Slatina pe terenul fostului ștrand din Cartierul Progresu’

Primăria Slatina a dat start lucrărilor de modernizare a fostei Baze sportive „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ din municipiu, după ce întreaga suprafață a fost preluată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Astfel, terenul de peste 17.000 de mp a fost curățat de constructorul care execută lucrarea, aici urmând a fi ridicate: un amfiteatru în aer liber, un parc, locuri de joacă pentru copii, un skate park, spațiu pentru fitness, o zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene, grupuri sanitare, dar și o parcare pentru mașini.

Potrivit proiectului, investiția se ridică la peste 24 milioane de lei, iar lucrările ar trebui să fie finalizate într-un an.

Bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, ce s-a aflat ani buni în administrarea Direcției Județeană de Tineret și Sport Olt, s-a degradat începând cu anii 90, treptat devenind o zonă insalubră.

După realizarea acestei investiții din Cartierul Progresu, în Slatina vor exista trei mari zone pentru activități în aer liber, amintind aici Parcul Tineretului, dar și spațiul amenajat, în primăvara acestui an, în Pădurea Strehareți, unde municipalitatea a refăcut drumul principal, a introdus rețea de iluminat public, a creat piste de bicicletă, fiind construit și un loc de joacă special pentru copii. Totodată, zona grătarelor a fost complet reabilitată.

.