Conducerea Spitalului Slatina: „Prefectul nu are calitatea de organ de control și nu poate efectua acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie”

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au emis un comunicat de presă cu privire la declarațiile pe care prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, le-a făcut pe o platformă de socializare, după ce a încercat vineri, 18 august, să facă un control pe Secția de Cardiologie.

Managerul unității medicale din Slatina, Angela Nicolae, spune că prefectul nu poate efectua acțiuni de control la Spitalul Slatina.

Redăm integral comunicatul de presă:

„Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, a efectuat, împreună cu șefa Cancelariei Prefectului, în data de 18 august 2023, o vizită la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu intenția declarată de a efectua o acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie a spitalului, afirmând că a primit mai multe sesizări potrivit cărora în secția sus-menționată sunt gândaci.
La solicitarea reprezentanților unității sanitare, domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a pus la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către Instituția Prefectului – Județul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal.
În acest context, reprezentanții unității sanitare, respectând regulile, procedurile și protocoalele aplicabile la nivelul spitalului, l-au informat pe domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, că nu are calitatea de organ de control și nu poate efectua acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.
Conform prevederilor legislației în vigoare, prefectul în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local, își exercită atribuțiile de monitorizare și control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din județul Olt, precum și prin intermediul comisiilor mixte numite prin Ordin al prefectului.
Astfel, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat, în data de 18 august 2023, un control la Secția Cardiologie a spitalului, control finalizat cu încheierea unui proces-verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările.

Ministerul Sănătății a fost informat despre acțiunea de control a Direcției de Sănătate Publică Olt, precum și despre rezultatul acesteia.
În conformitate cu normele în vigoare, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, dezinsecția și deratizarea spațiilor se efectuează conform planificărilor anuale.
Precizăm că ultima dezinsecție efectuată la Secția Cardiologie a fost consemnată în data de 5 august 2023.
Spitalul Județean de Urgență Slatina are relații de colaborare și cooperare cu toate instituțiile publice din județul Olt, în condiții de transparență și deschidere.
Subliniem importanța siguranței și sănătății pacienților noștri, pe care îi asigurăm că se depun în permanență eforturi pentru creșterea calității actului medical și a condițiilor hoteliere în Spitalul Județean de Urgență Slatina”, se arată în comunicatul de presă remis sâmbătă de managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae.