Oprescu, replică tăioasă la adresa prefectului Mario De Mezzo: „Fără protecția muncii, era să-și prindă mâna în strung”

După ședința extraordinară a CJ Olt, ce a avut loc luni, 21 august, președintele forului județean, Marius Oprescu, a fost întrebat cum comentează încercarea prefectului Mario DE Mezzo de a efectua, personal, un control pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, la finalul săptămânii trecute.

Oprescu a precizat că prefectul de Olt, liberalul Mario De Mezzo, nu cunoaște Codul administrativ, acesta fiind mânat în acțiunile sale doar de interese politice.

Mai mult de atât, președintele CJ Olt i-a dat o replică tăioasă prefectului, spunând că nu i-a fost făcută protecția muncii, iar în lipsa ei riscă să-și prindă mâna în strung.

„A fost o acțiune pompieristică, este clar! Să te duci la 2 după-amiaza, vineri, nu era mânat decât de interese electorale și politicianiste. Nu avea niciun interes să facă lumină într-un caz în care te duci personal, fără organele de control. Se pare că domnului prefect, atunci când l-au numit, nu i-au făcut și protecția muncii, să ia la cunoștință că știe că există un Cod administrativ și că l-a citit și l-a înțeles. Depășește atribuțiile pe care le are, procedura este una standard în Codul administrativ și ea trebuie să fie respectată, legea nu se interpretează și nu se tocmește, că, vezi doamne, am fost și că am tăiat cu pixul. Fără protecția muncii, era să-și prindă mâna în strung. Nu comentez deciziile PNL, nu este treaba mea să mă bag în lupta internă a partidului. Eu comentez acțiunile lor publice în ceea ce privește administrația publică, acțiunile pe care le au spre binele sau împotriva cetățenilor județului Olt, lupta internă din PNL nu e treaba mea”, a spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Forul județean este ordonatorul de credite al celei mai mari unități medicale din Olt.