Accidente pe șoselele județului, mai mulți olteni au ajuns la spital cu traumatisme. O ambulanță, blocată la Oboga din cauza poleiului

UPDATE ora 10.30:

Reprezentanții IPJ Olt au anunțat că, în această dimineață, au fost înregistrate 10 evenimente rutiere.

„În această dimineață, pe raza județului Olt au fost sesizate 10 evenimente rutiere, pe raza localităților Caracal, Drăgănești-Olt (2), Valea Mare, Brebeni, Călui, Oboga, Curtișoara și Baldovinești. Din acestea, 9 au fost soldate doar cu pagube materiale. Totodată, în această dimineață, în jurul orei 04:30, pe Drumul Județean 643A, între localitățile Balș și Baldovinești, un autoturism a părăsit partea carosabilă. În urma evenimentului, conducătorul auto, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din orașul Balș, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Orășenesc Balș. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Polițiștii olteni recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă.

„Având în vedere că la această oră, sunt semnalate precipitații sub formă de burniță, care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere de pe raza județelui Olt, carosabilul fiind alunecos, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză foarte redusă și să evite manevrele periculoase, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei și să nu bruscheze comenzile autovehiculului!”, a mai adăugat Vasiloaica.

ȘTIREA INIȚIALĂ, ora 9.00:

Șoselele din Olt au fost acoperite cu un strat de gheață, meteorologii emițând pentru această dimineață, 12 ianuarie, un cod galben pentru burniță și depunere de polei, care a vizat întreg județul, dar și Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj. Ulterior, codul de polei pentru aceste județe a fost extins până la ora 13.00.

În acest context, s-au înregistrat tamponări pe drumurile din județul Olt, iar mai mulți olteni au ajuns la spital cu traumatisme.

Potrivit reprezentanților IPJ Olt, au fost mai multe evenimente rutiere în această dimineață, printre care: la Valea Mare, unde o mașină a ieșit în afara carosabilului, un tir a intrat în șanț între Slatina-Valea Mare, iar la Brebeni a fost o tamponare între două autoturisme. Din fericire, evenimentele rutiere nu au fost cu victime, iar nicio persoană nu a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, până la scrierea acestei știri, ora 9.00.

În schimb, mai mulți olteni au ajuns pe mâna medicilor, după ce au căzut în această dimineață și au suferit traumatisme.

„Am intervenit la un eveniment rutier la Valea Mare, dar nicio persoană nu a fost transportată la spital. Au fost și solicitări pentru traumatisme, la Valea Mare, Caracal și una în Slatina”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Olt, medicul Alin Dinu, a precizat că o autospecială nu a putut înainta la Oboga.

„Am avut ceva intervenții în această dimineață, au fost mici probleme ce s-au remediat, în contextul poleiului și condițiilor meteo. A fost întârziată o singură solicitare, pentru că nu s-a putut înainta, fiind pantă, un drum mai greu accesibil la Oboga. Au fost probleme în toate zonele rurale. În condițiile date am solicitat ajutor de la ISU, de la primării, de la autoritățile locale. Nu putem înainta numărul solicitărilor, pentru că se schimbă constant, este în dinamică. Am intervenit și la traumatisme, cazuri medicale. Nu se constată așa o creștere a solicitărilor, dar au fost mici întârzieri din cauza condițiilor meteo”, a spus medicul Alin Dinu.

foto arhivă, prezentare generală