Un șofer, din comuna Bobicești, băut și fără permis, a fost urmărit de polițiști. Bărbatul a coborât din mașină și a fugit pe câmp, într-o cultură de cereale

Un bărbat din comuna Bobicești, județul Olt, a fost reținut de polițiști, după ce a fost prins conducând fără permis și sub influența alcoolului.

Șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia plecând în urmărirea sa pe o stradă din comuna Bobicești. Pe strada Sarului, bărbatul a oprit mașina, a coborât și a fugit pe câmp, într-o cultură de cereale.

„La data de 26 august 2023, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut un tânăr, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 26 august 2023, în jurul orei 07:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Mirila, din comuna Bobicești.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia până pe strada Sarului, unde a coborât din autoturism și a fugit pe câmp, într-o cultură de cereale.

La scurt timp, conducătorul auto a fost prins și imobilizat de către polițiști, acesta fiind un tănăr, în vârstă de 35 de ani, din comuna Bobicești.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea, fiind transportat la Spitalul orășenesc Balș, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere anulat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma probatoriului administrat, la data de 26 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.