Secția Oncologie a Spitalului Slatina revine în Corpul Medicală. Pacienții COVID vor fi tratați doar pe Secția de Boli Infecțioase

Pentru că numărul pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 a scăzut constant în ultima perioadă, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina încearcă să refacă situația de dinaintea izbucnirii pandemiei.

Astfel, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că secțiile ce funcționau în Corpul Medicală, unde au fost izolați și tratați pacienții COVID, vor reveni în acest corp de clădire, în scurt timp.

„În ultimele două săptămâni, numărul de cazuri a fost sub 30 adunate, cei de la ATI COVID – infectaţi şi suspecţi. Scăzând acest număr de cazuri, în perioada următoare încercăm o mutare a secţiei COVID care şi-a desfăşurat, în această perioadă, activitatea în Medicală, înapoi în Secţia de Infecţioase, astfel încât Medicala să o redăm secţiilor pentru care acea clădire a fost făcută. Știţi că avem acolo şi două etaje reabilitate. Probabil acolo, în cel mai scurt timp, se vor întoarce înapoi pacienţii de la Oncologie, a spus Oprescu.

De mai bine de un an, toate secțiile din Blocul Medicală au fost mutate în alte corpuri ale unității medicale. Aici au fost tratați doar pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2.