Controale la depozitele GPL din Caracal

Prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, a anunțat joi, 31 august, că a dispus controale la instituțiile publice și firmele care depozitează, transportă, comercializează carburanți și produse derivate, inclusiv GPL. Totodată, o echipă mixtă a început verificările în municipiul Caracal.

Au fost identificate o serie de nereguli și abateri, însă nu au fost întocmite rapoartele finale.

„Printre obiectivele controlate a fost și un operator economic cu două puncte mari de lucru, inclusiv un depozit de rezervoare GPL. Având o echipă mixtă complexă, dar și obiective mari, cu volum important de documente și aspecte de verificat, controlul demarat astăzi nu este încă finalizat la toate punctele atinse.

La nivel preliminar, colegii din comisia mixtă de control mi-au transmis, la finalul zilei, că au identificat o serie de nereguli sau abateri, în principal legate de aspectele verificate de Garda de Mediu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. O serie de nereguli au fost remediate pe loc, altele urmează să fie rezolvate în perioada imediat următoare.

Până în acest moment, nu am fost informat despre abateri care să aibă drept consecință suspendarea activității niciunui obiectiv verificat astăzi, dar imediat ce toate instituțiile implicate vor transmite rapoartele finale de control, vom comunica și alte detalii relevante”, a declarat prefectul de Olt.

Controalele din ultimele zile au fost dispuse în contextul exploziilor de la Crevedia, județul Dâmbovița, firma care administra depozitul GPL fiind deținută de fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

sursa foto: facebook Primăria Sectorului 5