UPDATE/Biciclist, din Topana, preluat de elicopterul SMURD, după ce a fost lovit de o mașină. Șoferul, pozitiv la două substanțe psihoactive

UPDATE:

IPJ Olt a anunțat sâmbătă seara, 2 septembrie, că șoferul de 21 de ani, care a fost implicat în accidentul de la Topana, în urma căruia a rezultat rănirea unui biciclist, este pozitiv la două substanțe psihoactive.

„Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC și T3C KET.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arată IPJ Olt.

Știrea Inițială:

Un biciclist a fost lovit de o mașină în comuna Topana, județul Olt. Biciclistul, un bărbat de 46 de ani, din comuna Topana, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la un spital din Craiova.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Bradu, județul Argeș și un biciclist, respectiv un bărbat de 46 de ani, din comuna Topana, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, biciclistul a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de un elicopter SMURD.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar biciclistul nu a putut fi testat din cauza stării de sănătate, urmând a-i fi recoltate mostre biologice la unitatea spitalicească pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.