IPJ Olt anunță că șoferul de 21 de ani, care a accidentat biciclistul de la Topana, este pozitiv la două substanțe psihoactive

IPJ Olt a anunțat sâmbătă seara, 2 septembrie, că șoferul de 21 de ani, care a fost implicat în accidentul de la Topana, în urma căruia a rezultat rănirea unui biciclist, este pozitiv la două substanțe psihoactive.

„Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC și T3C KET.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arată IPJ Olt.

Reamintim că astăzi, 2 septembrie 2023, în jurul orei 16:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 703D, în comuna Topana, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Bradu, județul Argeș și un biciclist, respectiv un bărbat de 46 de ani, din comuna Topana, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, biciclistul a necesitat îngrijiri medicale, fiind preluat de un elicopter SMURD.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar biciclistul nu a putut fi testat din cauza stării de sănătate, urmând a-i fi recoltate mostre biologice la unitatea spitalicească pentru stabilirea alcoolemiei.

Este al doilea accident ce a avut loc astăzi, 2 septembrie, pe șoselele din județul Olt. În această dimineață, două mașini s-au lovit frontal, în comuna Mărunței. În urma acestui eveniment rutier, a rezultat decesul unei femei de 45 de ani, care se afla în mașina condusă de fiul ei, un tânăr de 19 ani, acesta fiind testat pozitiv la o substanță psihoactivă.