Două accidente de muncă mortale, înregistrate la ITM Olt, în august

ITM Olt a înregistrat, în august, 11 evenimente, soldate cu nouă persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă, iar două și-au pierdut viața, fiind deschise două dosare de cercetare.

Astfel, tragedia în care și-a pierdut viața primarul comunei Obârșia, Tudor Udrea, la jumătatea lunii august 2023, a fost înregistrată ca accident de muncă. Acesta a fost prins într-o combină agricolă în timp ce se afla la treierat de floarea soarelui.

Combina era staționată, însă, potrivit unor surse, masa de recoltat încă funcționa, iar unul dintre cuțite i-ar fi prins unul dintre picioare, secționându-l, decesul lui Tudor Udrea survenind din cauza hemoragiei externe.

„În timp ce mecanicul agricol executa lucrări de recoltare a culturii de floarea soarelui, pe un teren aflat în exploatarea unei societăți de agricultură din Obârșia, a auzit un zgomot la toba combinei. A oprit utilajul agricol, a ridicat apărătoarea și, în timp se uita la mecanism, a auzit un țipăt. A privit înspre direcția de unde s-a auzit țipătul și l-a văzut pe primarul localității, pe masa de recoltat a combinei. În acel moment, lucrătorul a urcat în cabina vehicului și a oprit mecanismul care acționa masa de recoltat, după care a sunat la Serviciul de Urgență 112. Victima a fost declarată decedată de către membrii echipajului ambulanței, sosiți la fața locului”, a declarat Radu Țucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

Celălalt accident de muncă mortal a fost tot în cadrul unei societăți agricole, din comuna Tia Mare, cu punct de lucru în Corabia, victimă fiind un tânăr de 24 de ani, care s-a electrocutat.