Senatorul Liviu Voiculescu, despre disensiunile din PNL Olt: „Sunt adevăruri ce au depășit deja zidurile bucătăriei noastre interne”

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a vorbit despre disensiunile din PNL Olt, acesta precizând că tensiunile au escaladat zidurile bucătăriei interne.

Cu trimitere directă la tabăra deputatului Știrbu, care a încercat să pună mâna pe organizația PNL Olt, Voiculescu spune că intrigile și luptele mascate din ultima perioadă au avut rolul de a-i dezbina pe liberalii olteni.

„O vorbă populară zice că „numai mâine nu-i poimâine”. Și numai anul 2023 nu-i 2024, an crucial pentru partidele politice, pentru români și pentru România.
În ce mă privește, cu regret trebuie să recunosc că mare parte a eforturilor noastre, ale liberalilor olteni, de a implementa politicile sociale de dreapta, de a coexista într-un echilibru armonios în interiorul și în exteriorul filialei și de a promova valorile noastre a fost în ultima perioadă puternic afectată de intrigi și lupte mascate pentru putere menite să dezbine și să abată liberalismul oltean de la calea sa dreaptă.
Sunt adevăruri ce au depășit deja zidurile bucătăriei noastre interne și care, din păcate, au un rezultat dureros, ignorat de personajele din corul bisericii: am pierdut o parte importantă din încrederea pe care am avut-o în noi înșine și am pierdut o parte importantă din încrederea pe care oltenii au avut-o în noi.
Mai mult, s-au auzit chiar și acordurile unui prohod politic, falsând prea grăbit, prea interesat și prea arogant pentru a socoti dacă momentul ales este cel potrivit”
, a scris senatorul liberal, pe pagina sa de socializare.

Cu toate acestea, președintele PNL Olt îi îndemnă la unitate pe liberalii olteni, spunând că mai este timp pentru coeziune, mai ales că anul următor urmează patru rânduri de alegeri.

„Suntem spre final de an 2023. Încă mai este timp! Încă nu este prea târziu să ne mobilizăm, să ne unim forțele și să arătăm că, dincolo de luptele interne, liberalismul din noi nu se dezminte și preocuparea pentru oameni primează. Sunt Liviu Voiculescu!! Și sunt președintele filialei Olt a Partidului Național Liberal!
Port costumul și cravata cu aceeași lejeritate cu care îmbrac, deseori, și blugii. Știu să duc doar lupte cinstite, mă bucur de victorii dar îmi asum și înfrângerile.
Și nu, n-aș fi eu și n-aș fi un liberal adevărat dacă aș lăsa provocările din ultima perioadă să mă macine ori să mă determine să renunț la echipa mea, la colegii mei, la județul nostru și oamenii săi, la partidul care m-a consacrat și la românii care m-au mandatat cu încredere.
Voi continua să duc mai departe flamura liberală și am convingerea că vom reuși împreună să redăm organizației noastre valoarea câștigată prin munca și perseverența celor ce cred cu adevărat în valorile liberale”, a adăugat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.
Conflictul dintre senatorul Liviu Voiculescu și deputatul Gigel Știrbu s-a acutizat, în ultima perioadă, mai ales după ce tabăra celui din urmă a reușit să schimbe prefectul județului Olt, în locul lui Florin Homorean fiind numit Mario DE Mezzo.