Peste 55.000 de elevi olteni au revenit în bănci. Directorul Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina: „Într-o lume în care mereu punem accent pe a avea, noi ne dorim să FIM”

55.136 de elevi din județul Olt au revenit luni, 11 septembrie, în bănci. La festivitatea de deschidere a Anului școlar 2023-2024, care a avut loc în curtea unităților de învățământ, elevii și-au reîntâlnit colegii sau au cunoscut-o cu emoție pe doamna învățătoare. La Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, 1.584 de elevi au pășit în clase, în această toamnă, unitatea de învățământ având la început de ciclu trei clase pregătitoare (două învățământ tradițional și una step-by-step), trei clase a V-a și opt clase a IX-a.

Festivitatea de deschidere la prestigioasa unitate de învățământ din Slatina, județul Olt, a început cu binecuvântarea preotului, după care directorul Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, profesoara Adina Gruia, a avut o alocuțiune, spunând că, în această lume care pune mare preț pe lucrurile materiale, accentul trebuie să fie pus pe fericire, bunătate, perseverență și visuri.

„Este pentru noi  un nou început. Unii au pășit acum, pentru prima oară, în lumea plină de culoare și zâmbete a școlii noastre și, pentru ei, am o atenție deosebită. Vă spun vouă, tuturor copiilor, să fiți încrezători, sinceri, luminoși, deschiși, curajoși, să trăiți fiecare clipă la maximum. Nu  uitați că suntem aici ca să vă ajutăm, ca să înțelegeți adevărul și dreptatea. Într-o lume care ne oferă un ocean de posibilități, într-o lume în care punem mereu accent pe a avea, noi ne dorim să fim, să începem să fim, să fim fericiți, buni, temerari, perseverenți curajoși, visători. Ghidați-vă mereu după bine și frumos și faceți ca faptele voastre să supraviețuiască. Dragi părinți, aș vrea să aveți încredere în noi, în echipa care lucrează pentru ca fiii dumneavoastră să atingă standardele dorite și să-și îndeplinească visurile. Vă asigur că ne concentrăm asupra tuturor aspectelor importante, astfel încât procesul instructiv-educativ să fie unul de calitate și să ajungeți ca, la sfârșitul ciclului de studiu al copiilor dumneavoastră, să fiți mulțumiți și să-i îndrumați și pe alții spre școala noastră. Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” este un liceu vocațional de elită, singurul de acest tip din județ. Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, formează o echipă solidă și responsabilă, scopul fiind acela de a asigura starea de bine a elevilor. Suntem o școală cu tradiție, care a dovedit că vocația este cea care ne face să alegem drumul potrivit în viață. Vă doresc un an școlar plin de entuziasm, să fiți sănătoși, încrezători și să munciți cu spor. Să fiți pregătiți precum copacii care își schimbă frunzele, dar niciodată rădăcinile. Puteți să schimbați părerile, dar să nu renunțați la principii. Bun venit în Familia Titulescu”, a spus directorul Adina Gruia, la festivitatea de deschidere din curtea Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina, la care au participat elevi, părinți și cadre didactice.

Elevii Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina care învață în corpul B, fosta Școală 10 de lângă Pandipo, vor avea acum grupuri sanitare complet renovate, totodată, fiind schimbată și instalația electrică în această clădire. Micuții care sunt în clasa pregătitoare, step-by-stept, au mobilier nou începând din acest an, grație investiției efectuate de conducerea unității de învățământ.

Clopoțelul a sunat, astăzi, în toate unitățile de învățământ din județ, din acest an școlar aplicându-se noua Lege a Educației, elevii și dascălii fiind nevoiți să se adapteze schimbărilor ce au survenit.

Deschidere An Școlar-CN „Ion Minulescu” Slatina