ITM Olt a găsit nereguli la hotelurile și restaurantele din județ. 35 de firme din domeniu au peste 400 de angajați

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat, în acest an, controale la hotelurile și restaurantele din județ. Astfel, la nivelul județului Olt au fost identificate 32 de hoteluri și 380 de firme cu obiect de activitate restaurante sau alte activități de servicii de alimentație. Reprezentanții ITM au efectuat verificări în 35 de unități, în cadrul acestor fiind încadrați 419 de angajați.

ITM Olt a descoperit nereguli, fiind dispuse sancțiuni și o amendă în valoare de 4.000 de lei.

„În intervalul 20.01.2023 – 31.08.2023 au fost efectuate controale la 35 angajatori care desfășoară, pe teritoriul județului Olt, activități în domeniile mai sus menționate, cu un număr total de 419 lucrători.

Cu această ocazie au fost constatate 45 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și s-au aplicat 45 de sancțiuni din care o amendă în valoare de 4000 lei.

Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor din domeniile hoteluri și restaurante, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii acestor categorii de lucrători”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

Acțiunea de verificare și control a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în domeniile a vizat:

– Creşterea  gradului  de  conştientizare  a  angajatorilor  şi  a  lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă;

– Identificarea echipamentelor de muncă, în special cele sub incidența ISCIR – lifturi, centrale pentru producerea apei calde, precum și alte echipamente care pot prezenta în exploatare riscuri pentru lucrători (arsură termică, explozii,incendiu,etc.);

– Dispunerea de măsuri ferme pentru înlăturarea neconformităţilor  constatate. 

sursa foto: facebook ITM Olt