Planul roșu de intervenție activat, după ce un autocar și o autoutilitară au fost implicate într-un accident, la Recea

Autoritătile au activat planul roșu de interventie luni, 18 septembrie, după ce un autocar și o autoutilitară au fost implicate într-un accident în localitatea Recea, lângă Slatina, județul Olt.

Astfel, au fost implicate în eveniment 55 de persoane ( 53 în autocar și două în autoutilitară), patru au fost asistate la fața locului și una a necesitat transport la spital. Femeia transportată la spital a fost încarcerată și extrasă de echipajele specializate. Este conștientă și cooperantă, politraumatizată prin accident rutier.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu  o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și cinci echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt” au transmis reprezentanții ISU Olt.

La ora 17.06 și-a încetat aplicabilitatea planul roșu de intervenție.

Cei doi șoferi implicați în accident nu erau băuți.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o autoutilitară condusă de un tănăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj și un autobuz condus un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Schitu.

În urma evenimentului rutier, o tânără de 34 de ani, din orașul Turceni, județul Gorj, pasageră în autoutilitară, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.