Angajații ALRO, protest în fața sediului Ministerului Energiei

Angajații de la ALRO Slatina continuă protestele, de data aceasta la București. Astfel, liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, a anunțat că mitingul va fi organizat pe 20 ianuarie, în intervalul orar 11.00-13.00, în fața sediului Ministerului Energiei.

În acest sens, a fost depusă o solicitare la Primăria București, pentru a fi autorizat acest protest la care sunt anunțați 100 de participanți.

„Vă comunicăm că, așa cum am promis, Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom împreună cu Sindicatul Liber Aluministul au depus o solicitare către Primăria Municipiului București pentru organizarea unui miting de protest cu organizarea unei acțiuni de pichetare în fața sediului Ministerului Energiei cu motivul acțiunii: nemulțumirea salariaților față de creșterea prețului energiei electrice și a gazelor naturale. Opriți asasinarea industriei din România”, se arată într-un comunicat semnat de Constantin Popescu.

Aluminiștii au organizat până acum două proteste, unul în fața întreprinderii și cel de al doilea în fața Prefecturii Olt. Sindicaliștii spun că explozia prețurilor din piața energiei va afecta grav ALRO Slatina, care a decis, la finalul anului trecut, să închidă trei din cele cinci hale de electroliză.

Începând din această săptămână, aluminiștii au început să închidă hala 9, care funcționa de mai bine de o jumătate de secol.