Razie pe șoselele județului Olt, noaptea. Au fost reținute 7 permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au desfășurat controale pe șoselele județului, în noaptea de 30 septembrie/01 octombrie 2023, în intervalul orar 19.00 – 03.00, fiind aplicate 86 de sancțiuni contravenționale.

Șapte șoferi au rămas fără permis, totodată, fiind reținute 17 certificate de înmatriculare.

 „Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 84 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar 2 pentru alte abateri la regimul rutier.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 7 permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare, 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și 2 infracțiune la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În cadrul activităților, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ibănești, din comuna Cungrea, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, din comuna Curtișoara.

Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ion Conea, din comuna Coteana, un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Controalele vor continua și în perioada următoare.