Spitalul Slatina vrea să achiziționeze echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. Proiectul are o valoare de șase milioane de euro și va fi depus pe PNRR

Consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței de joi, 24 noiembrie, un proiect în valoare de șase milioane de euro, privind achiziționare de echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că este nevoie de o nouă linie de sterilizare pentru toată aparatura unității medicale.

„Este un proiect de aproximativ șase milioane de euro, cu tot cu TVA, un proiect pe care încercăm să-l depunem pe Programul Național de Redresare și Reziliență. În mare parte, aparatura ca va fi luată pe acest proiect este pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. Vrem să cumpărăm o nouă linie de sterilizare pentru toată aparatura din spital și să facem un centru. Acum avem mai multe aparate împărțite pe pavilioane. Procentele privind infecțiile nosocomiale sunt cele raportate de Spitalul Slatina”, a spus Oprescu.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în ședința CJ Olt de joi, 24 noiembrie, rata infecțiilor nosocomiale în Spitalul Slatina arată după cum urmează: 0,47 la sută rata infecțiilor nosocomiale (adică 191 cazuri raportate la 40.541 externări); rata infecțiilor cu clostridium difficile – 119 cazuri raportate la 40.541 externări; numărul de probe analizate de microbiologie – 22.160 probe, gradul de ocupare al unității sanitare fiind de 70,10 la sută. Analiza este efectuată la nivelul anului 2019.