Primarul Gănescu: „În două săptămâni, începem săpăturile la Curtișoara pentru gaze”

Primarul comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu, a anunțat duminică, 1 octombrie, la „Sărbătoarea Nucului”, că, în două săptămâni, va fi demarat proiectul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate.

Gănescu a spus că la acest proiect, vital pentru întreaga comunitate, s-a lucrat timp de șase ani.

„Vă spun în premieră, au fost discuții în presă că localitatea Curtișoara nu are proiect de gaze, că, în două săptămâni, începem săpăturile la Curtișoara pentru gaze. Întreaga echipă de la Primăria Curtișoara a lucrat la acest proiect șase ani. Suntem o echipă la primărie, alături de viceprimarul localității, niciodată nu ne-am certat, avem multe de făcut, pentru că urmează să implementăm și alte proiecte. Toată lumea a spus că nu ne vom apuca, o să vedeți că vom începe săpăturile. O să fie și proiectul de canalizare pentru celelalte străzi care nu au, dar și cei nouă kilometri de asfalt. Vom construi și un parc pentru copii. Săptămâna viitoare, vom avea vești și privind construirea unei noi grădinițe la Proaspeți, pentru că o să se anunțe câștigătorul licitației”, a spus primarul Gheorghe Gănescu.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în satele Proaspeți, Linia din Vale, Curtișoara, Dobrotinet, Pietrișu și Raițiu, comuna Curtișoara, județul Olt”, are o valoare de 27.623.758 de lei și prevede proiectarea și execuția lucrărilor în termen de 30 de luni de la semnarea contractului.

Finanțarea este asigurată din bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Curtișoara este cea mai mare comună din județul Olt, cu peste 4.400 de locuitori, mulți slătineni stabilindu-se, în ultima perioadă, în localitatea din zona limitrofă Slatinei.

Potrivit Recensământului Populației și Locuințelor din 2021 (RPL2021), comuna Curtișoara are o populație rezidentă de 4.413 de persoane, cu o creștere de 105,3% față de 2011.