Un microbuz, în care se aflau 18 copii, a fost implicat într-un accident rutier, la Deveselu. Planul roșu a fost activat

Un microbuz, în care se aflau 18 copii și doi adulți, a fost implicat luni, 2 octombrie, într-un accident rutier, în comuna Deveselu, județul Olt.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

„Accident rutier în care au fost implicate un microbuz ( 2 adulți și 18 minori) și un autoturism (în care se afla o femeie – șofer) în localitatea Deveselu.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu  o autospecială de stingere, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și trei echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Șase persoane au fost transportate la Spitalul Caracal.

„Până în acest moment, au fost transportate la CPU Caracal șase victime ( un adult și cinci minori ). Toate victimele sunt conștiente, fără traumatisme care să le pună viața în pericol”, anunță ISU Olt.

UPDATE:

ISU Olt anunță că la ora 14.47 încetează aplicabilitatea planului roșu de intervenție.

„Implicate în eveniment 21 de persoane ( 20 în microbuz și una în autoturism), toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate la locul evenimentului. Șase persoane aflate în microbuz (cu vârste între 15 și 17 ani) și femeia care conducea autoturismul, în vârstă de 59 de ani, au fost transportate la Spitalul Caracal. Toate victimele erau conștiente și cooperante și nu prezentau răni sau traumatisme care să le pună viața în pericol”, se arată în anunțul ISU Olt.

Cei doi șoferi nu consumaseră alcool.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate 2 autovehicule, respectiv un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 59 de ani, din comuna Vlădila și un microbuz de transport persoane, condus de un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Caracal.

În urma evenimentului rutier, femeia în vârstă de 59 de ani și 6 persoane, pasagere în microbuz, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

foto-captură video, sursa video ISU Olt