Angajați ai Serviciului de Probațiune Olt, în grevă de avertisment

Mai mulți angajați ai Serviciului de Probațiune Olt intră în grevă de avertisment, în perioada 5 -7 octombrie, cu încetarea lucrului în intervalul orar 12.00-14.00.

Potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune, protestul este provocat de refuzul guvernanților de a soluționa problema drepturilor salariale.

„În urma acțiunii de protest, consilierii de probațiune își vor desfășura activitatea în condiții normale, cu întreruperea programului de lucrur timp de două ore, interval orar 12.00-14.00. Aceștia vor posta pe ușa biroului, în semn de protest, anunțul care conține revendicările sindicale ”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sindicaliștilor, consilierii de probațiune, 688 de angajați în cadrul Serviciilor de probațiune din țară, supraveghează 101.555 persoane sancționate penal cu sancțiuni alternative la pedeapsa închisorii.

Serviciul de Probatiune Olt, ce funcționează în cladirea Tribunaluluj Olt (FOTO), are 20 de angajați, din care 18 sunt consilieri de probațiune. Din cei 18 consilieri de la Olt, 13 intră în grevă de avertisment.