COPIL pe bicicletă lovit mortal de o autoutilitară, la Bârza

Un copil de 13 ani, care mergea pe bicicletă, și-a pierdut viața sâmbătă, 7 octombrie, în comuna Bârza.

Polițiștii spun ca minorul nu s ar fi asigurat la schimbarea directiei de mers, fiind lovit de autoutilitară condusă de un bărbat de 40 de ani, din orașul Balș.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un biciclist, respectiv un minor de 13 ani, din comuna Bîrza, județul Olt, care, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Drumul Județean 644, în comuna Bîrza, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers, virând brusc către stânga, moment în care ar fi fost lovit de către o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Balș, județul Olt, ce se deplasa în aceeași directie de mers.

În urma evenimentului rutier, biciclistul a decedat, trupul acestuia fiind transportat la morga Spitalulului Județean de Urgență Slatina”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost testat, atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.

În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.