Peste 1.000 de infecții respiratorii acute, la nivelul județului Olt, într-o săptămână. 160 de persoane au avut nevoie de internare în spital

DSP Olt a început monitorizarea infecțiilor respiratorii acute și a cazurile de gripă, în acest sezon rece. Astfel, în săptămâna 9- 15 octombrie, la nivelul județului Olt  s-au înregistrat 1.050 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 57 internări, și 426 cazuri de pneumonii, cu 105 internări. Practic, peste 160 de pacienți, cei mai mulți copii cu viroze sau pneumonii, au avut nevoie de internare în spital.

Potrivit DSP Olt, ponderea o deține grupa de vârstă cuprinsă între 0- 19 ani.
Pentru limitarea extinderii infecțiilor  virale, inclusiv gripa, D.S.P. Olt recomandă:
-Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.
-Folosirea batistei de unica utilizare;
-Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;
-Evitarea consumului de  alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la  agravarea simptomelor.
-Adaptarea unei tinute  vestimentare adecvate sezonului.
-Mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.
-Omul bolnav se izoleaza de restul familiei intr-o camera corespunzatoare din punct de vedere igienic (luminoasa, aerisita, suficient de incalzita 24-26 grade C).
-Evitatea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne/simptome compatibile cu gripa.
Cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor de gripa este vaccinarea antigripala.

Totodată, potrivit datelor transmise de DSP Olt, în intervalul 01.01- 16.10.2023, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 2.757 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2 „În săptămâna precedenta ( 09 – 15.10.2023 ), la nivelul jud. Olt au fost înregistrate 125 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2, din care un deces. În ultimele 24 ore, la nivelul județului Olt au fost depistate 24 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2”, anunță DSP Olt.