Trei bărbați, arestați preventiv într-un dosar de tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate. Totul s-a întâmplat în comuna Bălteni

Trei bărbați au fost arestați preventiv pentru presupuse fapte de tâlharie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal luni, 23 octombrie.Totul s-a petrecut în comuna Bălteni, județul Olt.

Polițiștii au fost sesizați, la finalul lunii septembrie, de către doi bărbați ca au fost deposedați de 5.200 de euro și au fost ținuți împotriva voinței lor la sediul unei firme din comuna Bălteni.

„În fapt, la data de 28 septembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Perieți au fost sesizați de către doi bărbați, din comuna Ivești, județul Galați, cu privire la faptul că, la data de 26 septembrie 2023, în timp ce se aflau în comuna Bălteni, din județul Olt, mai multe persoane, prin întrebuințare de amenințări și acte de violență, i-ar fi deposedat de aproximativ 5200 de euro și i-ar fi ținut împotriva voinței lor la sediul unei societăți comerciale, din comuna Bălteni, Județul Olt, în scopul de obține de la aceștia o altă sumă de bani, respectiv 25.000 de lei, suma ce a fost și obținută de către aceștia”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.

Polițiștii au identificat patru persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv doi bărbați de 47 și 40 de ani, ambii din comuna Bălteni, o femeie de 52 de ani, din municipiul Slatina, și un cetățean străin de 29 de ani, prejudiciul cauzat fiind recuperat în totalitate.

După administrarea probatoriului, la data de 23 octombrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele celor 3 bărbați a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La data de 24 octombrie 2023, bărbații au fost prezentați Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de aceștia.