O bătrână de 81 de ani, din Vîlcele, i-a pus pe jar pe polițiști, după ce a anunțat că o persoană încearcă să o omoare. Femeia nu a fost niciodată în pericol

O bătrână de 81 de ani, din comuna Vîlcele, județul Olt, a sunat la 112 și a anunțat pe 24 octombrie, la ora 21.50, că o persoană încearcă să o omoare. Nu a mai furnizate alte informații și a închis telefonul.

Polițiștii au investigat apelul și au constat că a fost unul fals, iar bătrâna nu a fost niciodată în pericol.

 „La data de 24 octombrie 2023, în jurul orei 21:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană încearcă să o omoare, nefiind furnizate alte informații.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul aparține unui bărbat, din comuna Chiajna, județul Ilfov, ocazie cu care au fost efectuate verificări în localitate pentru identificarea apelantului.

De asemenea, în urma localizării apelului telefonic și a informațiilor furnizate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, polițiștii au format mai multe echipe de cercetare, care au procedat la efectuarea de verificări extinse în municipiul Slatina și comunele Stoicănești și Vîlcele.

În urma activităților investigativ-operative efectuate, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au identificat persoana care a efectuat apelul, ca fiind o femeie, în vârstă de 81 de ani, din comuna Vîlcele, județul Olt și au stabilit faptul că aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni, iar aspectele sesizate nu sunt reale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii olteni recomandă populației să efectueze apel la numărul unic de urgență 112 doar atunci când au cu adevărat o urgență sau când sunt puse în pericol viața, proprietatea ori mediul.