Primăria Slatina organizează o nouă ediție a Concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Înscrierile se fac până pe 14 noiembrie

Primăria Slatina și Inspectoratul Școlar Județean Olt organizează o nouă ediție a Concursului de creație literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Concursul, organizat în perioada 14 noiembrie-13 decembrie, este dedicat elevilor din clasele V-XII, din unitățile de învățământ din Slatina. Suma alocată acestui eveniment este de 15.000 de lei. Înscrierile se fac până pe 14 noiembrie, iar comisia de evaluare, alcătuită din nouă persoane, urmând să noteze lucrările în perioada 29 noiembrie – 8 decembrie.

Câștigătorul va fi anunțat pe 13 decembrie.

Potrivit tradiției, „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” va avea două secțiuni – un concurs literar, în cadrul căruia elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a marelui dramaturg Eugen Ionescu, respectiv o pictură, colaj sau grafică pe calculator în care trebuie să își imagineze și să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă ce aparține slătineanului, stabilită dinainte, elevii fiind diferențiați pe cele două cicluri de învățământ, gimnazial și liceeal.

Pe baza punctajului final, vor fi acordate următoarele premii:
I. Secţiunea creaţie literară ( X 2 – nivel I și nivel II)
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei
II. Secţiunea artă vizuală ( X 2 – nivel I și nivel II)
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei

sursa foto: facebook Primăria Slatina