Oprescu, după ce prefectul i-a ignorat pe șefii instituțiilor din județ: „Este o rușine și o lipsă de respect față de Armata Română”

Ziua Armatei Române a fost celebrată miercuri, 25 octombrie, la Monumentul „Ecaterina Teodoroiu” de la ieșirea din Slatina spre Craiova, fiind prezenți președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și cei doi vicepreședinți ai forului județean, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, primarul Slatinei, Emil Moț, și cei doi viceprimari ai municipiului, Alexandru Berechet și Gigi Vîlceleanu, prefectul de Olt, Mario De Mezzo, dar și șefii structurilor județene din cadrul MAI și MAPN. Șefii instituțiilor deconcentrate oltene au lipsit de la eveniment, pentru că prefectul nu a trimis invitații oficiale. Potrivit tradiției din ultimele două decenii, invitațiile către reprezentanții instituțiilor deconcentrate, către partidele politice și organizațiile de revoluționari erau trimise de Cancelaria Prefectului, însă Mario De Mezzo a ignorat total acest aspect.

Gestul care ține de organizare și chiar de etichetă, a fost taxat de președintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a precizat că este o rușine și o lipsă de respect față de Armata Română.

„O zi importantă pentru Armata Română, o zi importantă pentru noi toți, o zi istorică (…) Din păcate, această sărbătoare a fost puțin umbrită de faptul că prefectul județului Olt, în interesul lui pentru procentele PSD-ului și de a sta mai mult pe la televizor, a uitat de Ziua Armatei, iar instituțiile nu au fost chemate. Așa cum ați văzut, nu au fost chemate decât instituțiile obligatorii, care prin lege le cheamă comandamentul Armatei, Centrul Militar Județean, și nu Prefectura. Prefectura a uitat de acest lucru. Din păcate, este o rușine și o lipsă de respect față de Armata Română, față de cetățenii județului Olt și de instituția pe care o conduce”, a spus Oprescu.

În timp ce PSD Olt a avut prezentă o delegație la eveniment, de la PNL Olt nu a venit nimeni, practic, prefectul fiind singurul liberal de la ceremonie. Este semnul dezbinării, după ce președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a demisionat, conducerea urmând să fie asigurată de un interimar.

Întrebat cum comentează lipsa liberalilor olteni de la acest eveniment, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, nu a vrut să comenteze gestul celor din PNL Olt.

„Complicat să vină, dar așa cum v-am spus și în alte dăți, nu vreau să comentez ceea ce se întâmplă în interiorul PNL-ului”, a spus Oprescu.

Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, nu a vrut nici el să comenteze de ce liberalii olteni nu au fost prezenți la acest eveniment.

„Cred că cei care își aniversează ziua, în general, ca principiu general valabil, sunt responsabili pentru cei care sunt invitați la aniversarea zilei lor. Deci, din acest punct de vedere, poate că întrebarea ar trebui adresată în altă parte. În ceea ce privește colegii de la Partidul Național Liberal, de asemenea, nu fac declarații politice, sunt aici în calitate de prefect, există conducerea partidului Național Liberal Olt, pe care-o puteți întreba”, a spus prefectul.