Bărbat ucis de un tânăr de 22 de ani. Cadavrul, descoperit în albia unui pârâu, la Mihăești. Procurorii: „Crima, pe fondul geloziei și consumului de alcool”

Cadavrul unui bărbat de 57 de ani, din București, a fost descoperit pe 6 noiembrie, ora 17.30, în albia pârâului Călmățuiu, în extravilanul comunei Mihăiești, județul Olt.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt autorul crimei este un tânăr de 22 de ani, din comuna Mihăiești.

„În cauză s-a constituit o echipă operativă de cercetare complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, Poliţia Drăgăneşti-Olt, Secţia de Poliţie Rurală Dăneasa, Serviciul Criminalistic, care sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, beneficiind şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale, SIC – Sector 1 Bucureşti, SIC – Teleorman, SIC – Braşov, Poliţia Mun. Roşiori de Vede, precum şi Serviciul Operaţiuni Speciale Olt, au întreprins activităţi investigative complexe, soldate cu identificarea autorului. Astfel, acesta a fost identificat în persoana numitului L.A.I. în vârstă de 22 ani din com. Mihăeşti jud. Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de la Pângă Tribunalul Olt.

Crima a avut loc pe fondul geloziei și consumului de alcool, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, tânărul de 22 de ani aplicându-i victimei mai multe lovituri, inclusiv cu o cheie tubulară metalică.

„În fapt, s-a stabilit că în  noaptea de 23/24.10.2023 autorul însoţit de prietena sa, o tânără în vârstă  de 19 ani, s-au deplasat cu trenul din direcţia Bucureşti -Roşiori de Vede, ocazie cu care au întâlnit victima NG. Toţi trei au coborât în gara CFR Roşiori de Vede, de unde au luat un taxi ce i-a transportat până la domiciliul autorului, din com. Mihăeşti, jud. Olt. Acolo, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, întrucât victima i-a făcut avansuri sexuale prietenei autorului, între cei doi s-a iscat un conflict fizic, împrejurare în care autorul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele şi cu o cheie tubulară metalică în zona feţei şi a toracelui, provocându-i leziuni, respectiv fracturi costale, de stern şi rupturi de organe interne, ce au condus la decesul victimei.

În continuare, autorul L.A.I. a târât cadavrul de la locuinţă pe un câmp din imediata apropiere, aruncându-l apoi în albia pârâului Călmăţui”, mai arată sursa citată.

La audieri, tânărul a recunoscut fapta, acesta fiind reținut pe 9 noiembrie, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

fotografie ilustrativă, apă, arhivă