Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor, în comuna Oporelu

Smeura – Sterilizări Gratuite și Asociația Dogs without Borders organizează o campaniei gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor din comuna Oporelu, județul Olt. Localnicii sunt așteptați joi, 23 noiembrie, cu animalele în curtea Primăriei Oporelu, procedura de sterilizare fiind efectuată de către medici veterinari.

Organizatorii spun că soluția este sterilizarea animalelor, ca să nu se mai ajungă la suprapopularea adăposturilor.

„Ne confruntăm cu o masivă suprapopulație a câinilor care duce la adaposturi arhipline si suferinta animalelor. Nu avem cum sa găsim atâția adoptatori pentru zecile de mii de câini nedoriți. Si nici nu avem cum sa tratam, salvam si ingrijim atatia catei. Zeci de mii sufera sau mor nestiuti de nimeni si chinuiti. Singura solutie este sterilizarea masiva a tuturor câinilor, cu sau fără stăpân. Si reducerea sau chiar stoparea producerii câinilor de rasă”, anunță Valentina Rotaru, unul dintre organizatori.

Cei care s-au ocupat de eveniment fac un apel la sătenii din Oporelu să vină cu animalele pentru a fi sterilizate, în condițiile în care procedura este efectuată de medici veterinari.

„Dragi consăteni, cu eforturi considerabile în a convinge de utilitatea acestei acțiuni în comuna noastră, s-a reușit programarea pentru data de 23 noiembrie 2023 (JOI) a două ambulanțe mobile care vor realiza sterilizări (câini și pisici, femele și masculi) pe GRATIS în comuna Oporelu. A fost greu să convingem acești veterinari să sosească în comuna noastră de la peste 60 km distanță (și din afara județului Olt), însă sperăm că nu va fi atât de greu să convingem și populația satului să sosească cu animalele din curte la sterilizat (câini sau pisici, in special femele). De aceea fac apel la fiecare în parte și vă rog să aduceți animalele (…). A îți castra câinele sau pisica e un act responsabil. Vrem drumuri și condiții în țară, că așa am văzut prin alte părți, dar aruncăm câinii și pisicile pe ele, fără pic de conștiință. Sunt pline de animale abandonate, călcate, omorâte. Îndemn astfel la un moment de conștientizare și asumare”, anunță organizatorii, pe o pagină de socializare.