Ședințe gratuite de psihoterapie pentru adulții și copiii diagnosticați cu autism. Două cabinete din Slatina și Caracal au încheiat contracte cu CAS Olt

Copiii și adulții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist beneficiază gratuit, de la 1 octombrie, de servicii de psihoterapie sau consiliere psihologică clinică, de logopedie, respectiv intervenții psihologice validate științific, inclusiv de elaborarea unui plan de intervenție personalizat.

Durata unei ședințe este de 50 de minute, iar un pacient poate să beneficieze gratuit între 40-44 de ședințe pe lună.

„În cadrul subprogramului, durata ședinței de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială – logopedie este de 50 minute, iar numărul maxim de ședințe de psihoterapie și/sau consiliere psihologică clinică și/sau consiliere/intervenție de psiho pedagogie specială – logopedie de care poate beneficia un bolnav care îndeplinește criteriile de eligibilitate pentru acordarea acestor servicii conexe este de 40/42/44/lună, în funcție de numărul de zile lucrătoare din luna respectivă. Pentru fiecare ședință de psihoterapie/de consiliere psihologică clinică/de consiliere sau intervenție de psihopedagogie specială-logopedie, casa de asigurări de sănătate va deconta 135 lei”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

Două cabinete medicale din Caracal și Slatina au încheiat contracte cu CAS Olt, pentru a putea oferi servicii gratuite pacienților diagnosticați cu autism.