Un copil de 14 ani a luat mașina părinților și a condus în Deveselu. Nu a oprit la semnalul polițiștilor, fiind urmărit pe străzile comunei

Un copil de 14 ani a fost prins la volanul unei mașini pe o stradă din comuna Deveselu. Minorul luase mașina de la domiciliul părinților și nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit pe străzile din comună.

În afara faptului că nu deținea permis de conducere, minorul consumase și alcool.

„La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 17:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce circula pe strada Sergent Aldea, din comuna Deveselu, județul Olt.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, s-a procedat la urmărirea acestuia pe mai multe străzi din localitate, până pe strada Iancu Jianu, unde autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un minor, în vârstă de 14 ani, din comuna Deveselu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că minorul ar fi sustras autoturismul de la domiciliul părinților, acesta neavând permis de conducere. De asemenea, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

În urma controalelor efectuate în perioada 24-26 noiembrie, polițiștii au aplicat 331 de amenzi, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Totodată, oamenii legii au reținut 43 de permise de conducere, dintre acestea 30 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 7 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 9 infracțiuni la regimul rutier.

fotografie ilustrativă