Polițiștii olteni, cu ochii pe contrabandiștii de haine, bijuterii și parfumuri. „Am avut dosare și cu samsarii de mașini. Au venituri din vânzarea bunurilor pe care nu le declară”

O tânără de 29 de ani, din Slatina, s-a trezit, la finalul lunii noiembrie, cu mascații în casă, fiind cercetată într-un dosar de evaziune fiscală și contrabandă, după ce ar fi achiziționat bijuterii din metale prețioase, din Turcia, pe care le ar fi comercializat prin intermediul rețelelor de socializare. În locuința ei, polițiștii au găsit bijuterii cu o greutate de 480 de grame de aur.

Plecând de la acest caz, polițiștii din cadrul IPJ Olt au declarat că au în lucru mai multe dosare privind comercializarea ilegală de haine, bijuterii și parfumuri.

Totodată, au intrat în vizor și samsarii de mașini.

Șeful Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt, comisarul șef Dan Nicu, a declarat că toți cei care realizează venituri pe care nu le declară organelor fiscale intră sub incidența legii.

„Avem dosare constituite și pe haine, și pe bijuterii, și pe parfumuri, acoperim toată paleta de bunuri. (…) a fost informația noastră (n. red- legat de dosarul cu bijuteriile din aur), nu a fost o plângere, am fost la procuror, am obținut mandat pentru percheziții de la judecătorul de drepturi și libertăți și continuăm cu activitățile, că încă nu s-a finalizat. Persoanele care desfășoară astfel de activități, cum a fost și doamna respectivă, sunt pasibile să fie cercetate penal. Au niște venituri realizate din vânzarea bunurilor, sume pe care nu le declară la organul fiscal.

Am avut dosare și pe samsarii de mașini. Toți cei care au venituri nedeclarate la organele fiscale intră sub incidența legii. Persoanele care închiriază locuințele și nu declară veniturile și ele sunt pasabile. Noi nu am avut dosare cu persoane care închiriază locuințele, dar cu samsarii am avut. Este în scădere această activitate, și-au făcut foarte mulți parcuri autorizate, pentru că am avut vreo patru-cinci-șase persoane care aduceau mașini și au fost cercetate și chiar reținute și condamnate, s-au speriat și s-au cam liniștit”, a declarat comisarul șef Dan Nicu.

foto: arhivă