FOTO. Primăria Slatina a reabilitat zona de lângă Catedrala Veche. Spațiu verde modern și funcțional pentru slătineni

Primăria municipiului Slatina a amenajat peisagistic zona de lângă Catedrala Veche a Slatinei, din partea de jos a orașului, spațiul devenind acum loc de promenadă pentru slătinenii care străbat zona sau care locuiesc în proximitate.

Astfel, în părculețul din vecinătatea Catedralei „Sfântul Gheorghe-Ionașcu” Slatina au fost montate rulouri de gazon, spațiul verde fiind prevăzut cu sistem modern de irigații. Totodată, au fost amplasate băncuțe, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat. Lucrările au fost executate de Dezvoltare Urbană Slatina, care urmează să monteze aici și o cișmea, dar și o toaletă.

Reprezentanții societății din Slatina au precizat că pe partea cealaltă, în fața blocurilor la parterul cărora funcționează Restaurantul Lacto, au fost amenajate 26 de locuri de parcare, fiind executate lucrări pentru instalarea sistemului de irigații și montarea rulourilor de gazon.

„Am reabilitat întreg spațiul de lângă Catedrala Veche, aici lucrările sunt terminate. Totodată, pe partea opusă, am amenajat 26 de locuri de parcare, instalăm un sistem modern de irigații și punem rulouri de gazon pe fâșia de lângă carosabil”, a spus directorul de la Dezvoltare Urbană, Dragoș Iancu.

Proiectul se înscrie în acțiunea de revitalizare a spațiilor verzi și creșterea acestor suprafețe în Slatina, dar și asigurarea unui mediu urban plăcut și funcțional pentru slătineni.